Potrzeba posiadania samochodu wśród Polaków

25.08.2016

Zmieniająca się rola kobiet w życiu rodzinnym i życiu zawodowym sprawia, że auto jest dziś dla kobiet artykułem pierwszej potrzeby. Pozwala ono na swobodne organizowanie swojego dnia i odpowiada współczesnemu stylowi życia oraz rosnącej aktywności pań. Słowo „niezależność” , a także „wolność” i „otwartość” pojawiają się w kobiecym sposobie postrzegania mobilności bardzo często, co świadczy o tym, że nowoczesne technologie są dla nich zdobyczą, którą utożsamiają z własnymi zmieniającymi się potrzebami” - mówi serwisowi infoWire.pl psycholożka Małgorzata Ohme, właścicielka portalu Ohme.pl.

Jeżeli w rodzinie jest samochód, to wciąż częściej użytkuje go mężczyzna. Nie dziwi więc, że coraz więcej kobiet planuje zakup własnego pojazdu.